Oproep voor archivaris bij ERU (vrijwilligersfunctie)

De SHHV is benaderd met de vraag of zij een archivaris beschikbaar kan stellen om het archief van de ERU-kaasfabrieken in Woerden te digitaliseren.
Een leuke klus. Hier onder het profiel. U kunt naar ons mailen als u meer wilt weten of wilt reageren op de vacature.

Koninklijke ERU Kaasfabriek B.V. is op zoek naar een accurate (oud) archivaris die ons wil helpen het cultureel erfgoed van Koninklijke ERU veilig te stellen.

Koninklijke ERU Kaasfabriek B.V. in het kort
Koninklijke ERU kent een rijke historie. Al in 1824 handelde de familie Ruijs in kaas. Ongeveer een eeuw later begon men met de productie van smelt-kaas in al haar verschijningsvormen. Variërend van smeltkaas in kuipjes tot ronde doosjes. De eerste grote fabriek werd in 1938 in Woerden gebouwd. Eind jaren ’40 kwam ook de export goed op gang en inmiddels levert ERU haar producten aan vele landen over de gehele wereld. De bekendste ERU sub-merken zijn Goudkuipje (sinds 1959!) en Balans. In 1999 is de titel ‘Koninklijk’ toegewezen aan ERU en is een gloednieuwe productiefaciliteit in Woerden in gebruik genomen.

Door deze rijke historie bezit Koninklijke ERU een historische collectie bestaande uit archieven, reclamemateriaal, foto’s, filmpjes en objecten.

Bent u ervaren met het werken met computer archief systemen Mais Flexis, of vindt u het leuk om een nieuw archief systeem aan te leren? Bent u accuraat en zelfstandig? Bent u voor minimaal 6 maanden beschikbaar voor ongeveer 8 uur per week? Dan zijn wij wellicht op zoek naar u!

Beschrijving
U gaat ons ondersteunen bij het toegankelijk maken en inventariseren van het cultureel erfgoed van Koninklijke ERU. De zeer diverse collectie zult u gaan verwerken in het inventarisatieprogramma Mais Flexis. Het archief moet nog vanuit de basis worden opgezet. U ordent de dossiers tot een overzichtelijk archief dat voor medewerkers van ERU goed toegankelijk is.

Functie-eisen
U hebt aantoonbare werkervaring met archiveren;
U hebt kennis van inventarisatieprogramma Mais Flexis (een pré);
U beschikt over goede onderzoeksvaardigheden;
U woont op bereisbare afstand van Woerden

 

Daarnaast bent u:
Vasthoudend – Zelfstandig – Accuraat – Actief

Wij bieden u:
Een fijne werkomgeving in een middelgrote organisatie.

Herkent u zichzelf in bovenstaand profiel en wilt u aan de slag als archiefmedewerker bij een middelgrote organisatie? Reageer dan op deze oproep.