Verhaal van Woerden

De geschiedenis ligt in Woerden op straat!

Verteller van Het verhaal van Woerden

Woerden heeft veel geschiedenis, die op steeds meer verschillende manieren toegankelijk wordt gemaakt voor een groot publiek. Het centrale verzamelpunt van al die verhalen is de website Verhaal van Woerden. Op deze website wordt in 42 vensters een inkijkje gegeven in de geschiedenisthema’s. Maar elk venster kan veel verhalen bevatten en dat aantal wordt nog steeds uitgebreid.

Daarnaast zijn op de website verhalenvertellers te vinden: De Stichts-Hollandse Historische Vereniging (SHHV), Het Gilde, Het Stadsmuseum, De Stichting Romeins Schip enzovoort. Recent zijn aan die verhalenvertellers ook de sociale media toegevoegd. Behalve via Twitter en Facebook is het Verhaal van Woerden ook te volgen via twee app’s.

Zowel op de website als bij de digitale verhalenvertellers kunnen er nieuwe routes of plaatsen met een historisch verhaal toegevoegd worden. Het Verhaal van Woerden is immers nooit af. Initiatieven voor nieuwe verhalen kunnen gemaild worden naar redactie@hetverhaalvanwoerden.nl.

Op deze pagina vindt u diverse toegangen tot digitale verhalenvertellers, die met uw smartphone of tablet toegankelijk zijn. Ze zijn allemaal gratis.

Hoorspelen app

Vanaf 7 maart 2013 is de app Verhaal van Woerden te downloaden over de Woerdense cultuurhistorie en de kunstwerken in de openbare ruimte. De app bevat twee thematische routes die de luisteraar in de vorm van hoorspelen meer vertellen over de cultuurhistorie van Woerden. De app werkt op basis van GPS punten. Wanneer de app is gedownload en in de buurt van een gps punt komt, begint automatisch een hoorspel te spelen. U heeft dan dus geen internetverbinding meer nodig.

Geschiedkundige hoorspelen

De eerste route bevat geschiedkundige hoorspelen gebaseerd op historische feiten. Deze hoorspelen zijn mede tot stand gekomen door de inzet van vele Woerdense vrijwilligers.

Kunstwerken in het centrum

De tweede route gaat over een aantal kunstwerken in het centrum. Bekende Woerdenaar Bram van der Vlugt vertelt een po√ętisch verhaal bij de kunstwerken; verhalen die afwisselend vragen oproepen, vermaken of informeren.

Download App

Download in de App Store Vind het op Google Play

Layar app

Naast de app met hoorspelen is recent in de app Layar ook een onderdeel Verhaal van Woerden toegevoegd. Hiermee wordt een laagje over de werkelijkheid gelegd. Op dit laagje worden plaatsen in de stad getoond die, na erop geklikt te hebben, meer informatie tonen door middel van tekst, een filmpje of een geluidsfragment.

Download App

Download in de App Store Vind het op Google Play

Instructie

Start Layar, klik vervolgens op Geo Layers, tik in de adresbalk Woerden en klik op zoek. Selecteer de link Verhaal van woerden en klik op launch.
Download Instructie Layar-app