SHB-33 Kadastrale Atlas Woerden 1832

shb33Na een algemene inleiding over de totstandkoming van het kadaster en de organisatie van de landopmeting en registratie in de jaren tot 1832, volgt een uitgebreide beschrijving van de bestuurlijke, sociale en bouwkundige situatie in de acht gemeenten waarop deze kadastrale atlas betrekking heeft: Barwoutswaarder, ‘s-Gravesloot, Kamerik Houtdijken, Kamerik Mijzijde, Rietveld, Teckop, Woerden en Zegveld. In de atlas zijn de zogenaamde Oorspronkelijke Aanwijzende Tabellen (OAT) opgenomen van alle kadastrale percelen. In die tabellen staat beschreven wie de eigenaar was van het betreffende perceel, beroep, woonplaats, soort eigendom, grootte, bebouwing en belasting. In afzonderlijke tabellen zijn de bevolkingsregisters van een deel der gemeenten uit dezelfde periode opgenomen, waar mogelijk gekoppeld aan de kadastrale percelen. In een afzonderlijke map zijn de 53 kadastrale kaarten op A3-formaat opgenomen. Het betreft een afdruk van gedigitaliseerde (gevectoriseerde) bestanden van de oorspronkelijke kaarten uit 1832.

Tijdelijk is deze kadastrale atlas samen met die van Harmelen met korting te verkrijgen. Kijk hiervoor op het nieuwsbericht over deze actie!

Bibliografische gegevens

Volledige titelKadastrale Atlas Woerden 1832
OndertitelWoerden in 1832 Grondgebruik en eigendom, tekst, tabellen en kaarten
Auteur(s)Amerongen, R van, Koen, D.T., Mekenkamp, P.G.M. (kaarten), Met bijdragen van: Alkmade, W.R.C., Onder redactie van Wijmer, D.J., Peters, L.C.M., Peters-Campfens, M.Th.G.
Thema('s)1832 beschrijvingen en kaarten van 8 gemeenten rondom Woerden, Ontwikkeling en organisatie van Kadaster
Steekwoord(en)1832, Beroep, bevolkingsregister, eigenaar, kadaster, landopmeting, percelen
Plaats(en)'s-Gravesloot, Barwoutswaarder, Kamerik Houtdijken, Kamerik Mijzijde, Rietveld, Teckop, Woerden, Zegveld
Jaar2007
Uitgever(s)
Eigenaarschapeigen uitgave
Uitgave ID33
ISBN
SISOUtrecht 399.63 WIJ
Aantal pagina's409
Prijs leden€ 29,75
Prijs niet-leden€ 34,95

Beschikbaarheid

Boekentafel SHHVaanwezig
SHB-archiefaanwezig
Bibliotheek Woerdenaanwezig SISO 399.63
Streekarchief Woerdenaanwezig studiezaal
Bestellen